back

 
 

Geuze:
"Vorig jaar ben ik getrouwd en dan krijg je cadeaubonnen. Van een van die bonnen heb ik een Philips-Alessi sinaasappelpers gekocht. Ik had eerst zo'n kil wit ding van Braun, en ik had altijd zo'n hekel aan sinaasappels persen, dat ik het eigenlijk alleen in het weekend deed. Nu staat er in ons huishouden zo'n Philips-Alessi, die er niet meer uitziet als een operatiekamer-apparaat, maar het is een soort hongerig poliepje! Ik weet niet wat het is, maar telkens als ik er langs loop, krijg ik de onbedwingbare neiging er iets in te stoppen! Dat ding heeft een vreselijke honger naar sinaasappels!! En ik zweer je dat ik daardoor meer sinaasappels pers, en daardoor dus gezonder ben en produktiever etcetera. Echt waar!"

Bruinsma:
"Dit verhaal had geen copywriter je verbeterd!"

Geuze:
"Nou zit er een wat lullig klepje aan... maar wat ik wil zeggen is dat ontwerpers hier bezig zijn geweest met iets wat uitsluitend op het emotionele vlak ligt, en dat op de een of andere geheimzinnige manier helpt... Laten we het dus vooral niet alleen maar hebben over anti-design, non-design of ethisch design, maar ook over poëtisch design - ik wil een pleidooi houden voor dat soort design!"

Lucassen:
"Dat wil ik ondersteunen: form follows function is al lang voorbij. Waar we mee bezig zijn is form follows spirit! Wat Philips en Alessi samen hebben gedaan, gaat over emoties! Wij proberen als academie ontwerpers op dat aspect te wijzen - wij willen geen opleiding die a-priori produktgericht is. Produkten zijn er te veel! Het gaat om het vormgeven van processen, en daar zit een ethische kant aan, maar beslist ook die speelse, emotionele kant..."
 
 
 
 
back